Monday, December 16, 2019

Prajitura cu alune si cafea


Ingrediente

  • 5 oua,2 lingurite de cafea solubila,3 linguri apa calda,170 g zahar,50 g faina,200 g alune macinate,o ligurita praf de copt
  • umplutura
  • 250 ml frisca lichida,2 lingurite cafea solubila,50 g zahar pudra,2 pliculete de intaritor frisca sau 10 g gelatina granulata
  • sirop250 ml cafea naturala preparat si racita
  • Glazura100 g ciocolata cu alune si cafea,o lingura de frisca lichida

Mod de preparare

1 Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi se adauga cafeaua diluata in apa calda.Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit se adauga alunele macinate.
Se pune aluataul in forma si se coace cca 25 minute,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala i 2 bucati.
2 Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pudra si cafeaua solubila iar cand se intareste se aduga gelatina hidratata cu apa rece si apoi topita la bain marin.
3.Se insiropeaza un pic cu cafeaua naturala primul blat apoi se lasa 2 ore la frigider
Se scoate prajitura si se glazureaza cu ciocolata calda ,topita la bain marin impreuna cu lingura de frisca.Se mai da 20 de minute la rece apoi se taie bucati potrivite.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment